Sjenica na dlanu

  1. Ćao Senadine, možeš li da se predstaviš mojim čitaocima? Čime se baviš i šta radiš?
  • Pozdrav tvojim čitaocima! Ja sam Senadin Brbutović,diplomirani ekonomista u turizmu i hotelijerstvu. Nisam vezan za jedan posao, menadžer sam u hotelu Borovi u Sjenici, imam svoja dva restorana u Sjenici I nedavno sam otvorio turističku agenciju koja se bavi receptivnim turizmom.

 

  1. Kako si došao na ideju da pokreneš portal Sjenica na dlanu?
  • Do ideje za osnivanje portala Sjenica na dlanu došao sam prilikom obavljanja stručne prakse u Grčkoj gde je moj kolega Zoran Vujičić osnovao portal Sitonija na dlanu. Gledajući njegov portal, došao sam do ideje da osnujem svoj sajt koji će se baviti promocijom moje destinacije, odnosno mog grada. Cilj sajta jeste da prikaže sve turističke atrakcije moga kraja, razne manifestacije I drugo. Novitet na sajtu je prezentacija smeštajnih kapaciteta u Sjenici I okolini. Takođe je cilj da svakom našem posetiocu sajta detaljno prikažemo destinaciju i da im pružimo punu podršku za dolazak na našu destinaciju. Iz ovog sajta se polako razvila i jedna turistička agencija koja se bavi receptivnim turizmom, koja posle samo godinu I po dana poslovanja danas broji tri stalno zaposlena radnika i čak deset vodiča.56632018_274279346853656_7940219178143711232_n

 

  1. Šta Sjenica ima da nam ponudi? Ili, bolje da te pitam, kako bi izgledao jedan obilazak Sjenice, po tvojoj meri, za jednu grupu ljudi?
  • Pa mogu reći, da bi se Sjenica doživela u pravom duhu, treba minimum pet dana. Svaki turista koji dođe na našu destinaciju, prvo treba da obiđe Specijalni rezervat prirode Uvac, koji nam pruža fantastičan pogled sa vidikovca Molitva, na njegove prelepe meandre, a uz te poglede nad nama nadleću beloglavi supovi. Krsterenjem ovim prelepim jezerom, dolazimo do Ledene pećine. Prema pisanju BBC ,Uvac spada čak u 25 destinacija koje svaki čovek, za vreme svog života, treba da obiđe. Pored toga, turistima su na raspolaganju: Specijalni rezervat prirode Peštersko polje, planina Golija, manastir Kumanica, džamija Sultan Valide, selo Caričina I drugo. Ono sa čime se možemo pohvaliti je da smo na ovogodišnjem sajmu turizma dobili i nagradu za najbolji turistički program u Srbiji pod nazivom “Uvac, Pešter, Golija za Vaš idealan odomor”. Ovaj program predstvalja šest idealnih dana odmora na našoj destinaciji.

 

  1. Gde je najbolja klopa u Sjenici?
  • Ovo mi je pitanje uvek interesantno. Osim što je Sjenica poznata po prirodnim i kulturnim atrakcijama, ona je poznata i po gastronomiji- hrani. Tu, pre svega, treba napomenuti sjenički sir, sjeničku pršutu, sudžuk, sjeničku pitu i sjeničko jagnjeće pecenje. Sjenica raspolaže sa velim brojem restorana koji se bave pripremom I usluživanjem hrane. Naša preporuka jesu svako pravi tradicionalni restorani “Jelen”, koji se nalazi u samom centru grada, zatim restoran Borovi, restoran Lane kao i restoran Dolina Vukova. U ovim restoranima svaki turista ima priliku da proba pravu sjeničku hranu, kao i da doživi sjeničku atmosferu. Što se tiče kafića gde možete da popijete kafu, turski ili domaći čaj, tu bih izdvojio caffe Taksim, caffe Vavazu, Viva.

 

  1. Na koji način bi ti povećao interesovanje za Sjenicu? Kako “dovući” što više posetilaca?
  • Eh, veoma težak i dugotrajan proces. Ono na cemu najviše radimo jesu internet portali, društvene mreže, sponzorstva, Za godinu I po dana od našeg poslovanja, obišli smo veliki broj sajmova, kako domaćih, tako i stranih. Možemo se pohvaliti da smo bili na sajmovima u Dubaiju, Berlinu, Beču, Izraelu I Poljskoj. Kolege sa kojima sarađujemo su nas promovisali i na sajmu u Moskvi, a tu su i sajmovi u Beogradu, Novom Sadu I Nišu. Ono na čemu radimo za dovođenje sve više turista jeste i uvođenje različitih akcija. Na primer, svaki turista koji dođe u Sjenicu na više od pet dana, dobija gratis neki izlet, ili poklon u nekom od butika i slično. Takođe, ono što privlači turiste jeste naša Discount card, gde svaki turista koji dođe u Sjenicu, dobija ovu karticu sa kojom mogu da, u skoro svakoj mlekari, mesari, zlatari, butiku, prodavnici ostvare popuste od čak 5-15%.

 

  1. I za kraj, reci mi šta najviše voliš u svom gradu?
  • Pa ceo svoj grad volim. Ko jednom poseti Sjenicu, mora da je zavoli. Ali hajde da kažem da najviše volim klopu u Sjenici.56158052_860066704331195_8326654715957870592_n

 

 

  • Hvala ti puno na ovom malom razgovoru! Ja ti želim puno uspeha u daljem radu, da dočekaš još puno turista I da ih lepo ugostiš u svojoj Sjenici.

56337218_2010790692549303_8442872021271969792_n

Постави коментар